Tarieven

De kinderopvang heeft te maken met een bruto en netto uurtarief.

Het bruto uurtarief is wat u betaald zonder toeslag kinderopvang en de netto is wat u uiteindelijk betaald.

De bruto prijzen voor 2019 zijn als volgt:

Kinderopvang kost per uur  per kind € 7,55 voor de vaste contracten en voor de flexibele contracten is dit nu € 8,02. De afgenomen uren worden per kwartier verrekend.

BSO kost per uur per kind € 6,45 voor de vaste contracten en €6,89 voor de flexibele contracten.

Incidentele opvang is zeker mogelijk, soms lukt dit niet om “last minute” in te vullen, maar vragen staat vrij. Dit uur tarief is € 8,75 per uur per kind.

De kinderen die via gastouderbureau Kidsfirst bij Marlot komen betalen de bovenstaande flexibele uren.

 

Hoe werken wij met de uren?

Wij werken niet met dagdelen. Vooraf wordt afgesproken van wanneer tot wanneer uw kind(eren) er is/zijn. Deze uren worden altijd in rekening gebracht ook tijdens vakantie en ziekte.

Dit kan u al snel tientallen euro’s per week schelen. Voorbeeld 8 uur kinderopvang i.p.v. 2 dagdelen (10 uur)en dit 2 dagen per week. Het verschil is dan ca € 90,-per maand. Op jaarbasis is dit verschil ca. € 1100,- bruto. Dit is onze kracht en een groot verschil met de andere kinderdagverblijven bij ons in de regio van Steenwijk, Meppel en Vollenhove.

Bij vakantie hebben we wel de mogelijkheid om deze uren binnen 1 maand voor of na de maand te ruilen. In uitzonderingsgevallen kan u deze opsparen. Bij bv. een komende verhuizing of verbouwing.

naar huisAls u op een dag uw kindje eerder komt halen blijven ook de afgesproken uren staan en gefactureerd.

Komt u wat later, dan graag even een belletje of whats appje en we zijn er tot u uw kindje komt halen. In overleg kan er warm worden gegeten. De extra tijd wordt tegen het standaard uurtarief gefactureerd.

Echter als u regelmatig te laat komt en wij zijn niet vooraf geïnformeerd dan gelden er andere regels, deze staan in de algemene voorwaarden.

Vanaf 2018 gaan we met 2 tarieven werken. 1 voor de ouders die vaste uren afnemen en 1 voor de ouders die flexibel afnemen en meestal hun vakanties dan ook niet inroosteren. Dit 2e tarief komt iets hoger te liggen per uur.